Karácsonyi receptek képekkel

Diós-mákos bejgli recept

Diós-mákos bejgli recept

Hozzávalók 2-2 rúdhoz/20-20 szelethez: 1,5 dl tejföl, 20 g élesztő, 1 tojás, 500 g finomliszt, 250 g vaj/margarin, 50 g porcukor, 1 csipet só, 1 tojás a kenéshez. A diótöltelékhez: 50 g mazsola, 3 cl rum, 1/2 vaníliarúd, 200 g porcukor, 1/2 dl tej, 200 g darált dió, 1 ek. zsemlemorzsa. A máktöltelékhez: 50 g mazsola, 3 cl rum, 200 g porcukor, 200 g darált mák, 1 citrom leve és reszelt héja.

Karácsonyi korona recept

Karácsonyi korona recept

Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
50 g élesztő,
130 g cukor,
3 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tojás,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
100 g vaj/margarin,
100 g mazsola,
50 g cukrozott citromhéj,
50 g cukrozott narancshéj,
vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája a kenéshez,
1 ek. morzsacukor.

Diós-mákos ikerkalács recept

Diós-mákos ikerkalács recept

Hozzávalók 1 nagy kalácshoz/12 szelethez:
A tésztához:
25 g élesztő,
50 g cukor,
2 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
2 tojás,
120 g vaj/margarin,
1 tojássárgája a kenéshez,
diónyi vaj/margarin a formához,
A töltelékhez:
50 g puha mazsola,
30 g cukrozott narancshéj,
1+1 dl tej,
80 + 80 g cukor,
10+10 g vaníliás cukor,
1 + 1 kk. vaj/margarin,
80 g darált dió,
80 g darált mák,
1 + 1 ek. zsemlemorzsa,
1/2 kk. őrölt fahéj,
1 ek. rum,
1 citrom reszelt héja,
1/4 kk. őrölt szegfűszeg,
1 ek. citromlé,
1 ek. sárgabaracklekvár.

Nyitott diós fonat recept

Nyitott diós fonat recept

Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
A tésztához:
50 g élesztő,
50 g porcukor,
2 dl tej,
500 g finomliszt,
4 tojássárgája,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
120 g vaj/margarin,
A töltelékhez:
50 g mazsola,
1/2 dl rum,
50 g cukrozott narancshéj
1 dl tej,
80 g kristálycukor,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
30 g vaj/margarin,
150 g darált dió,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. őrölt fahéj,
A mázhoz:
2 ek. citromlé,
4 ek. porcukor.

Ostorkalács recept

Ostorkalács recept

Hozzávalók 1 kalácshoz/20 szelethez:
A tésztához:
400 g finomliszt,
25 g élesztő,
60 g cukor,
1,5 dl tej,
60 g vaj/margarin,
1 csipet só,
2 tojás,
A töltelékhez:
50 g puha mazsola,
50 g marcipánmassza,
50 g hámozott mandula,
50 g sűrű barack- vagy szilvalekvár,
Továbbá:
1 ek.cukor,
1 ek. víz.