Libasült karamellizált almával recept
Libasült karamellizált almával recept
Hozzávalók 8 személyre:
4,5-5,5 kg liba, aprólékkal együtt,
só, frissen őrölt fekete bors.
Az almás-diós töltelékhez:
225 g aszalt szilva,
150 ml vörösbor,
675 g főzésre alkalmas alma, meghámozva és kockákra vágva,
1 nagyobb fej hagyma, apróra vágva,
4 zellerszár, felszeletelve,
1 ek. szárított fűszerkeverék,
egy narancs héja, lereszelve,
néhány szelet libamáj,
450 g kolbásztöltelék
115 g felszeletelt hikoridió (közönséges dió is jó),
2 tojás.
A sült karamellizált almához:
50 g vaj,
4 ek. ribizlizselé,
2 ek. vörösborecet,
8 kisebb, édes alma meghámozva, és kimagozva.
A mártáshoz:
2 ek. liszt,
600 ml húslé aprólékból,
egy narancs leve.
- Tovább (Libasült karamellizált almával recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges