Karácsonyi pudingok, desszertek képekkel

Gyömbéres trifle recept

Gyömbéres trifle recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g gyömbéres kalács vagy más sütemény,
4 ek. Grand Marnier narancslikőr vagy sherry,
2 érett körte, meghámozva, kimagozva és kockákra vágva,
2 banán, vastagra szeletelve,
2 narancs, gerezdekre bontva,
1-2 darab gyömbér, apróra vágva,
2 ek. szirup.

A sodóhoz:
2 tojás,
50 g/4 ek. kristálycukor,
1 ek. kukoricaliszt,
450 ml tej,
pár csepp vaníliaaroma.

A díszítéshez:
150 ml tejszín, kicsit felverve,
25 g apróra vágott pörkölt mandula,
4 cukrozott cseresznye (koktélcseresznye),
8 kicsi angyalgyökér (arkangyalfu).

Ruby-féle gyümölcssaláta recept

Ruby-féle gyümölcssaláta recept

Hozzávalók 8 személyre:
300 ml víz,
115 g kristálycukor,
l fahéjrúd,
4 szegfűszeg,
1 narancs héja,
300 ml portói bor,
2 narancs,
1 kisebb sárgadinnye,
4 kisebb banán,
2 alma,
225 g mag nélküli szőlő.

Aranyló gyömbérkompót recept

Aranyló gyömbérkompót recept

Hozzávalók 4 személyre:
500 g apró sava nyű narancs,
150 g aszalt sárgabarack,
25 g/2 ek. mazsola,
400 ml víz,
7 narancs,
egy kb. 2,5 cm-es gyömbérgyökér megtisztítva, lereszelve,
4 hüvelyes kardamom, apróra törve,
4 szegfűszeg,
2 ek. méz,
15 g/l ek. szeletelt, pörkölt mandula.

Fűszeres körte vörösborban recept

Fűszeres körte vörösborban recept

Hozzávalók 8 személyre:
600 ml vörösbor,
225 g kristálycukor,
1 fahéj rúd,
6 szegfűszeg,
1 narancs finomra reszelt héja,
2 tk. reszelt gyömbérgyökér,
8 hasonló nagyságú kemény körte, a szárával együtt,
1 ek. brandy,
2 ek. pörkölt mogyoró vagy mandula, a díszítéshez.

Töltött barack mascarpone krémmel recept

Töltött barack mascarpone krémmel recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy őszibarack, félbevágva és kimagozva,
40 g amaretti (mandulás) keksz, apróra törve,
2 ek. darált mandula,
3 ek. cukor,
7 ek. kakaópor,
150 ml édes fehérbor,
25g/2ek. vaj,

A mascarpone krémhez:
30 g/2 ek. kristálycukor,
3 tojássárgája,
1 ek. édes fehérbor,
225 g mascarpone sajt,
150 ml tejszín.

Kiemelt partnerünk