Karácsonyi pudingok, desszertek képekkel

Gyömbéres trifle recept

Gyömbéres trifle recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g gyömbéres kalács vagy más sütemény,
4 ek. Grand Marnier narancslikőr vagy sherry,
2 érett körte, meghámozva, kimagozva és kockákra vágva,
2 banán, vastagra szeletelve,
2 narancs, gerezdekre bontva,
1-2 darab gyömbér, apróra vágva,
2 ek. szirup.

A sodóhoz:
2 tojás,
50 g/4 ek. kristálycukor,
1 ek. kukoricaliszt,
450 ml tej,
pár csepp vaníliaaroma.

A díszítéshez:
150 ml tejszín, kicsit felverve,
25 g apróra vágott pörkölt mandula,
4 cukrozott cseresznye (koktélcseresznye),
8 kicsi angyalgyökér (arkangyalfu).

Töltött barack mascarpone krémmel recept

Töltött barack mascarpone krémmel recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy őszibarack, félbevágva és kimagozva,
40 g amaretti (mandulás) keksz, apróra törve,
2 ek. darált mandula,
3 ek. cukor,
7 ek. kakaópor,
150 ml édes fehérbor,
25g/2ek. vaj,

A mascarpone krémhez:
30 g/2 ek. kristálycukor,
3 tojássárgája,
1 ek. édes fehérbor,
225 g mascarpone sajt,
150 ml tejszín.

Narancsszósszal töltött palacsinta recept

Narancsszósszal töltött palacsinta recept

Hozzávalók 6 személyre:
115 g liszt,
1/4 tk. só,
2 ek. kristálycukor,
2 tojás elkeverve,
250 ml lej,
4 ek. víz,
2 ek. narancslikőr,
25g/2 ek. sótlan, olvasztott vaj- és még egy kevés a sütéshez,

A narancsszószhoz:
75 g/6 ek. sótlan vaj,
55 g kristálycukor,
1 nagy narancs leve és lereszelt héja,
1 citrom leve és lereszelt héja,
150 ml friss narancslé,
4 ek. narancslikőr,
brandy és narancslikőr a flambírozásboz (ízlés szerint),
narancsgerezdek a díszítéshez.

Omlós almás-mandulás pite recept

Omlós almás-mandulás pite recept

Hozzávalók 8 személyre:
75 g/6 ek. vaj,
175 g liszt,
25g darált mandula,
25 g/2 ek. kristálycukor,
1 tojássárgája,
1 ek. hideg víz,
1/4 tk. mandulaaroma,
porcukor a díszítéshez,

A tetejére:
115 g liszt,
1/4 tk. fűszerkeverék, (őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, koriander, szegfűbors)
50 g/4 ek. vaj kis kockákra vágva,
50 g/4 ek. kristálycukor,
50 g szeletelt mandula,

A töltelékhez:
675 g alma,
25 g/2 ek. mazsola vagy szultana.