Aranyló gyömbérkompót recept

Aranyló gyömbérkompót recept

Hozzávalók 4 személyre:
500 g apró sava nyű narancs,
150 g aszalt sárgabarack,
25 g/2 ek. mazsola,
400 ml víz,
7 narancs,
egy kb. 2,5 cm-es gyömbérgyökér megtisztítva, lereszelve,
4 hüvelyes kardamom, apróra törve,
4 szegfűszeg,
2 ek. méz,
15 g/l ek. szeletelt, pörkölt mandula.

Elkészítés:

Mossuk meg a narancsokat, és ha nagyok, vágjuk félbe őket. A barackokkal, a mazsolával és a vízzel együtt tegyük lábasba, és forraljuk fel. Hámozzuk le a narancs héját, és tegyük a lábasba. Adjuk hozzá a gyömbért, a kardamomot és a szegfűszegeket is. Fedjük le, és kisebb lángon, folyamatos kevergetés közben főzzük kb. 30 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Préseljük ki a narancslevet, és adjuk a kompóthoz. Édesítsük a mézzel, szórjuk meg a mandulával, és tálaljuk.

Kiemelt partnerünk