Töltött barack mascarpone krémmel recept

Töltött barack mascarpone krémmel recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy őszibarack, félbevágva és kimagozva,
40 g amaretti (mandulás) keksz, apróra törve,
2 ek. darált mandula,
3 ek. cukor,
7 ek. kakaópor,
150 ml édes fehérbor,
25g/2ek. vaj,

A mascarpone krémhez:
30 g/2 ek. kristálycukor,
3 tojássárgája,
1 ek. édes fehérbor,
225 g mascarpone sajt,
150 ml tejszín.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). Teáskanállal kanalazzunk ki egy kevés gyümölcshúst a félbevágott barackokból, elegendő helyet biztosítva a tölteléknek. Az eltávolított gyümölcshúst aprítsuk fel. Keverjük össze a kekszet, az őrölt mandulát, a cukrot, a kakaót és az aprított barackot. Adjunk hozzá annyi fehérbort, hogy sűrű krémet kapjunk. Helyezzük a félbevágott barackokat kivajazott, hőálló edénybe, és töltsük meg a krémmel. Tegyünk mindegyik barack tetejére egy kis vajat, és öntsük a maradék bort az edénybe. Süssük 35 percig. A mascarpone krémhez keverjük el egyenletesen a tojássárgákat a cukorral, öntsük hozzá a bort, és tegyük bele a mascarponét. Verjük a tejszínt lágy habbá, és adjuk a keverékhez. A barackokat vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékleten tálaljuk a mascarpone krémmel.

Kiemelt partnerünk