Zöldfőzelék receptek

Karalábéfőzelék

Karalábéfőzelék
Hozzávalók:

400 g zsenge karalábé,
50 g vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
50 g zsír,
pirospaprika,
liszt, cukor,
petrezselyemzöld,
zsenge karalábélevél,
só, ételízesítő.

Uborkás tökfőzelék recept

 Uborkás tökfőzelék recept

Hozzávalók:
80 dkg gyalult tök,
2 kovászos uborka,
3-4 dl kovászosuborka-lé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
só,
cukor, ízlés szerint,
1 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj.

Tökfőzelék (tejfölös tök) recept

 Tökfőzelék (tejfölös tök) recept

Hozzávalók:
60-80 deka gyalult tök,
6 deka zsír vagy vaj,
5 deka liszt,
5 deka reszelt vöröshagyma,
kis evőkanálnyi kapor,
só,
2 deci tejföl,
2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé,
3 deka cukor.

Tökfőzelék 5. recept

 Tökfőzelék 5. recept

Hozzávalók:
Gyalult tök 1 kg,
zsír 10 dkg,
liszt 2 ek.,
kapor 1 csomó,
ecet 1 kanál,
tejföl 3 dl.

Tökfőzelék 4. recept

 Tökfőzelék 4. recept

Hozzávalók:
1/2 kg gyalult tök,
1 csomag kapor,
só,
1 evőkanál ecet (10 %-os),
2 evőkanál liszt,
1 vöröshagyma,
zsiradék,
pirospaprika,
2 doboz tejföl.