Karácsonyi partifogások

Sajtos aprósütemény recept

Sajtos aprósütemény recept

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
115 g liszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. Cayenne-bors,
1/2 tk. száraz mustár,
115 g vaj,
50 g reszelt Cheddar sajt,
50 g reszelt Gruyeres sajt,
1 tojásfehérje, felverve,
1 ek. szezámmag.

Koktélkeksz recept

Koktélkeksz recept

Hozzávalók 80 darabhoz:
350 g liszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. fekete bors,
1 tk. mustár,
175 g vaj,
115 g reszelt Cheddar sajt,
1 tojás felverve.

Az ízesítéshez:
1 tk. olajos mag felaprítva,
2 tk. kapormag,
2 tk. currykrém,
2 tk. csiliszósz.

Mandula-olívabogyó-sajtfalatkák (tapas) recept

Mandula-olívabogyó-sajtfalatkák (tapas) recept

Hozzávalók 6-8 személyre:
1/2 tk. koriandermag,
1/2 tk. ánizsmag,
1 tk. friss, aprított rozmaring,
2 tk. friss, aprított petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
1 ek. borecet,
2 ek. olívaolaj,
115 g fekete olajbogyó,
115 g zöld olajbogyó.

A pácolt sajthoz:
150 g kecskesajt,
6 ek. olívaolaj,
1 ek. fehérborecet,
1 tk. fekete bors, egészben,
7 gerezd fokhagyma, felaprítva,
3 friss tárkony- vagy kakukkfűszál,
tárkony a díszítéshez.

A sózott mandulához:
1/4 tk. Cayenne-bors,
2 ek. tengeri só,
25 g/2 ek. vaj,
4 ek. olívaolaj,
200 g hámozott mandula,
durva szemű só a végén a megszóráshoz (elhagyható).

Avokádókrém recept

Avokádókrém recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 érett avokádő, meghámozva és felszeletelve,
2 paradicsom, meghámozva, kimagozva és finomra vágva,
6 mogyoróhagyma, finomra vágva,
1-2 csilipaprika, kimagozva és finomra vágva,
2 ek. friss citrom vagy lime leve,
1 ek. aprított friss koriander,
só, frissen őrölt fekete bors,
korianderlevetek a díszítéshez.

Garnélarákos pirítós recept

Garnélarákos pirítós recept

Hozzávalók 64 darabkához:
225 g főtt garnélarák páncéljában, megmosva, megszárítva,
1 tojásfehérje,
2 mogyoróhagyma, szeletelve,
1 tk. friss, felaprított gyömbérgyökér,
1 gerezd fokhagyma, felaprítva,
1 tk. kukoricaliszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. cukor,
2-3 csipet paprikaszósz,
8 szelet fehér kenyér, ne legyen morzsalékos,
4-5 ek. szezámmag,
növényi olaj a sütéshez,
mogyoróhagyma virágformára vágva
a díszítéshez.