Karácsonyi hidegtálak képekkel

Rétegelt hústorta recept

Rétegelt hústorta recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g füstöletlen, húsos baconszalonna,
225 g bárány- vagy sertésmáj, darálva,
450 g darált sertéshús,
1 kisebb hagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
2 tk. szárított fűszerkeverék,
225 g vadhús, saját választásunk szerint,
4 ek. portói bor vagy sherry,
1 babérlevél,
50 g/4 ek. liszt,
300 ml kocsonyazselé só,
frissen őrölt fekete bors.

Pulykás-áfonyás pite recept

Pulykás-áfonyás pite recept

Hozzávalók 8 személyre:
450 g sertésből való kolbászhús,
450 g darált sertéshús,
1 ek. őrölt koriander,
1 ek. szárított fűszernövény-keverék,
2 narancs finomra reszelt héja,
2 tk. őrölt friss gyömbérgyökér vagy 1/2 tk. őrölt gyömbér,
450 g pulykamellfilé, vékony szeletekre vágva,
115 g friss áfonya
só, frissen őrölt fekete bors.

A tésztához:
450 g liszt,
1 tk. só,
150 g sertészsír,
150 ml tej és víz keveréke.

A tetejére:
1 felvert tojás,
300 ml kocsonyazselé (a csomagon levő utasítás szerint elkészítve).

Marhasült ratatouille-körettel recept

Marhasült ratatouille-körettel recept

Hozzávalók 8 személyre:
700-900 g bélszín (fehérpecsenye),
3 ek. olívaolaj,
300 ml kocsonyazselé (kövessük a csomagolás utasításait).

A páchoz:
2 ek. sherry,
2 ek. olívaolaj,
2 ek. szójaszósz,
2 tk. őrölt friss gyömbérgyökér vagy 1 tk. gyömbérpor,
2 fej fokhagyma összezúzva.

A ratatouille-hoz:
4 ek. olívaolaj,
1 hagyma, felszeletelve,
2-3 fokhagyma, összezúzva,
1 nagy padlizsán, kockákra vágva,
1 kisebb piros paprika kimagozva és felszeletelve,
1 kisebb zöldpaprika kimagozva és felszeletelve,
1 kisebb sárga paprika kimagozva és felszeletelve,
225 g cukkini felszeletelve,
450 g paradicsom meghámozva, felkockázva,
1 ek. szárított fűszernövény-keverék,
2 ek. salátaöntet,
só, frissen őrölt fekete bors.

Vadgombás torta recept

Vadgombás torta recept

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
225 g liszt,
1/2 tk. só,
50 g fehér növényi zsír,
2 tk. citromlé,
kb. 150 ml jéghideg víz,
115 g vaj behűtve, kockákra vágva,
1 felvert tojás.

A töltelékhez:
150 g vaj,
2 mogyoróhagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
450 g vadgomba-keverék, (felszeletelt),
3 ek. friss, aprított petrezselyem,
2 ek. sűrűbb tejszín,
só, frissen őrölt fekete bors.

Kertizöldség-rolád recept

Kertizöldség-rolád recept

Hozzávalók 6 személyre:
225 g friss spenótlevél,
3 répa, felszeletelve,
3-4 hosszabb zöldhagyma,
kb. 115 g zöldbab, megtisztítva,
1 piros húsú paprika, csíkokra vágva,
2 cukkini, csíkokra vágva,
115 g brokkoli (rózsái).

A szószhoz:
1 tojás és 2 tojássárgája,
300 ml tejszín,
frissen őrölt szerecsendió,
1 tk. só,
50 g reszelt Cheddar sajt,
olaj a kikenéshez,
frissen őrölt fekete bors.

Csirkés tekercs recept

Csirkés tekercs recept

Hozzávalók 8 személyre:
2 kg csirke.

A töltelékhez:
1 fej közepes hagyma, finomra vágva,
50 g/4 ek. olvasztott vaj,
350 g darált sertéshús,
115 g baconszalonna, felszeletelve,
1 ek. friss petrezselyem,
2 tk. friss kakukkfű,
115 gfriss kenyérmorzsa,
2 ek. sherry,
1 nagy tojás felverve,
25 g pisztácia, megtisztítva,
25 g fekete olajbogyó, kimagozva (kb. 12 db),
só, frissen őrölt fekete bors.

Mini hagymatorták recept

Mini hagymatorták recept

Hozzávalók 6 személyre:
25 g/2 ek. vaj, 8 darabba vágva,
1 hagyma, vékonyra vágva,
1 tk. szárított kakukkfű,
450 g póréhagyma, vékonyra vágva,
50 g reszelt Grruyéres vagy ementáli sajt,
3 tojás,
300 ml tejszín,
egy csipet frissen őrölt szerecsendió,
só, frissen őrölt fekete bors,
saláta- és petrezselyemlevelek és koktélparadicsom a díszítéshez.

A tésztához:
175 g finomliszt,
85 g hideg vaj,
1 tojássárgája,
2-3 ek. hideg víz,
1/2 tk. só.

Füstöltpisztráng-piláf recept

Füstöltpisztráng-piláf recept

Hozzávalók 4 személyre:
225 g fehér basmati rizs,
40 g/3 ek. vaj,
2 hagyma, felkarikázva,
1 gerezd fokhagyma, összezúzva,
2 babérlevél,
2 egész szegfűszeg,
2 zöld kardamom hüvelyestül,
2 fahéjdarab,
1 tk. köménymag,
4 fűstöltpisztráng-filé bőre nélkül,
50 g tört mandula pirítva,
50 g mazsola,
2 ek. friss petrezselyem,
mangóchutney és poppadum (indiai kenyér) a tálaláshoz.