Rétegelt lazactorta recept

Rétegelt lazactorta recept

Hozzávalók:
200 ml tej,
50 g/4 vk. vaj,
65 g finomliszt,
450 g friss tökehalfiié,
450 g friss lazacfiié,
2 felvert tojás,
4 ék- sűrűbb lejszín,
115 g füstölt lazac vagy pisztráng csíkokra vágva,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A tejet és a vajat forraljuk fel egy edényben. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztet, hogy egy sűrű, sima tésztát kapjunk. Alaposan sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy tálon kihűlni. A tőkehalat tegyük turmixgépbe, és keverjük simára. A lazacot ugyanígy törjük meg, mindegyiket tegyük külön tálba. Egy tojást és a tejszín felét adjunk mindegyikhez, majd a tejes-lisztes keveréket is osszuk el köztük. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőben 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy nagyobb tepsit, és béleljük ki zsírpapírral. A füstöltlazac-csíkokat átlósan helyezzük el az alján és az oldalán. A tőkehalas keveréket öntsük a tepsibe, és simítsuk el. Erre kerüljön a lazacos keverék. Kikent zsírpapírral és alufóliával fedjük le a tepsit, tegyük egy nagyobb, tűzálló tálba, azt félig töltsük meg vízzel, és süssük 40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni 10 percig. A kész tortát szedjük ki, és melegen vagy hidegen kínáljuk.

Kiemelt partnerünk