Mexikói receptek

Szárazbableves recept

Szárazbableves recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg 8 órát áztatott tarkabab,
1 l víz,
2 ek. zsír,
2 gerezd fokhagymapép,
2 ek. apróra vágott vöröshagyma,
1 mk. cayenne-i bors,
1 kk. paradicsompüré,
1 kimagozott paradicsom,
1 mk. szurokfű,
só.

Sűrű gazpacho recept

Sűrű gazpacho recept
Hozzávalók 4 személyre:

8 nagy paradicsom meghámozva kimagozva és kockákra vágva,
2 ek. olívaolaj,
3 dl jeges víz,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
1 zöldpaprika kimagozva, apróra vágva
1 uborka, meghámozva, kimagozva és apróra vágva,
só, frissen őrölt fehér bors,
jégkockák (elhagyható),
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
1 ek. finomra vágott menta. 5 dkg friss,
fehér zsemlemorzsa,
2 ek. borecet,

A díszítéshez:
2 kemény tojás,
1 hagyma,
12 fekete olajbogyó,
1 piros húsú paprika

Mexikói leves mikrohullámon recept

Mexikói leves mikrohullámon recept
Hozzávalók 4 személyre:

6 dl víz,
1.5 marhahúsleves kocka,
5 dkg reszelt sajt,
20 dkg kukorica,
15 dkg tonhal,
1 paprika,
fél csokor kapor 

Kukoricaleves recept

Kukoricaleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy kukoricacső,
6 dl csirkehúsleves (leveskockából),
2 paradicsom lehéjazva és kockára vágva,
só, őrölt fekete bors,
1 hagyma finomra vágva,
2 szelet toast kenyér,
3 ek. olaj

Húsgombócleves (Caldo De Albondigas) recept

Húsgombócleves (Caldo De Albondigas) recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 l marhahúsleves (leveskockából),
1 burgonya kockákra vágva,
1 szál sárgarépa vékony karikákra vágva. 1 cukkíni kockákra vágva,
1 kis hagyma finomra vágva,
2 paradicsom meghámozva és kockákra vágva,
oregano,
só, bors.

A húsgombóchoz:
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt sonka,
1 tojás,
1 zsemle vízbe áztatva,
kinyomkodva és ledarálva,
1/2 fej hagyma finomra vágva,
1/2 kk. őrölt koriander,
só, bors.