Karácsonyi vegetáriánus és zöldséges ételek képekkel

Vegetáriánus karácsonyi pite recept

Vegetáriánus karácsonyi pite recept

Hozzávalók 8 személyre:
225g liszt,
175 g vaj,
2 tk. paprika,
115 g parmezán sajt reszelve,
1 tojás félverve 1 ek. hideg vízben,
1 ek. dijoni mustár.

A töltelékhez:
25 g/2 ek. vaj,
1 hagyma, finomra vágva,
1-2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
350 g gomba, felaprítva,
2 tk. szárított fűszernövény-keverék,
1 ek. friss, aprított petrezselyem,
50 g kenyérmorzsa,
só, frissen őrölt fekete bors.

A sajtfelfújthoz:
25 g/2 ek. vaj,
25g/2ek. liszt,
300 ml tej,
25 g reszelt parmezán sajt,
75 g reszelt Cheddar sajt,
1/4 tk. mustármag, összetörve,
1 tojás.

Zöldséges gnocchi recept

Zöldséges gnocchi recept

Hozzávalók 8 személyre:
450 g fagyasztott spenót,
15 g/l ek. vaj,
1/4 tk. őrölt szerecsendió,
225 g ricotta vagy tehéntúró,
115 g parmezán sajt, reszelve,
2 felvert tojás,
50 g reszelt Cheddar sajt,
só, frissen őrölt fekete bors.

A szószhoz:
50 g/4 ek. vaj,
50 g/4 ek liszt,
600 ml tej.

A zöldséges réteghez:
25g/2ek. vaj,
2 póréhagyma vagy vöröshagyma, felszeletelve,
4 répa, felszeletelve,
4 zellerszár, felszeletelve,
4 db cukkini, felszeletelve.

Sajtos-rizses-zöldséges rétes recept

Sajtos-rizses-zöldséges rétes recept

Hozzávalók 8 személyre:
175 g hosszú szemű rizs,
25 g/2 ek. vaj,
1-2 póréhagyma (zöldhagyma), vékonyra felszeletelve,
350 g gomba, felszeletelve,
225 g őrölt Gruyéres vagy Cheddar sajt,
225 g feta sajt, felkockázva,
2 ek. mazsola,
50 g darabolt, pirított mandula vagy mogyoró,
2 ek. friss, aprított petrezselyem,
275g réteslap,
2 ek. olívaolaj,
só, frissen őrölt fekete bors.

Zöldséges sajtlepény recept

Zöldséges sajtlepény recept

Hozzávalók 4 személvre:
50 g/4 ek. vaj,
150 ml víz,
65g/4,5 ek. liszt,
2 felvert tojás,
1/4 tk. őrölt mustármag,
50 g Gruyéres vagy Cheddar sajt, kockákra vágva,
só, frissen őrölt fekete bors,
2 tk. friss petrezselyem a díszítéshez.

A töltelékhez:
25 g/2 ek. vaj,
1 hagyma, felszeletelve,
1 gerezd fokhagyma, összezúzva,
225 g szeletelt gomba,
15 g/l ek. liszt,
400 g konzervparadicsom és a leve,
1 tk. porcukor,
225 g cukkini, vastag szeletekben.

A szóráshoz:
1 ek. reszelt parmezán sajt,
1 ek. pirított zsemlemorzsa.

Sajtos-spenótos pite recept

Sajtos-spenótos pite recept

Hozzávalók 8 személyre:
115g/4,5 ek. vaj,
225 g/9 ek. liszt,
1/2 tk. őrölt mustármag,
1/2 tk. paprika,
csipetnyi só,
115 g reszelt Cheddar sajt,
3-4 ek. hideg víz,
1 tojás felverve a megkenéshez.

A töltelékhez:
450 g fagyasztott spenót,
1 hagyma, felszeletelve,
egy csipet őrölt szerecsendió,
225 g túró,
2 nagy tojás,
50 g reszelt parmezán sajt,
150 ml tejszín só, frissen őrölt fekete bors.