Karácsonyi apróságok, ajándéknak valók

Tejszínes bonbon recept

Tejszínes bonbon recept

Hozzávalók 900 grammhoz:
50 g/4 ek. sótlan vaj, és még egy kevés a tepsi kivajazásához,
450 g kristálycukor,
300 ml sűrű tejszín,
150 ml tej,
3 ek. víz (vagy narancs-, baracklikőr, cherry brandy, kávé),
Ízesítések:
225 g ét- vagy tejcsokoládé-darabka,
115g aprított mandula, mogyoró, dió vagy brazil dió,
115 g kandírozott cseresznye, datolya vagy barack, apróra vágva.

Mályvacukor recept

Mályvacukor recept

Hozzávalók 500 grammhoz:
olaj (a kikenéshez),
3 ek. porcukor,
3 ek. kukoricaliszt,
50 ml hideg víz,
3 ek. rózsavíz (v. kevés vaníliaaroma),
25 g zselatin,
rózsaszín ételszínezék,
450 g kristálycukor,
2 csapott ek. glükózszirup,
250 ml forró víz,
2 tojásfehérje.