Karácsonyi apróságok, ajándéknak valók

Tejszínes bonbon recept

Tejszínes bonbon recept

Hozzávalók 900 grammhoz:
50 g/4 ek. sótlan vaj, és még egy kevés a tepsi kivajazásához,
450 g kristálycukor,
300 ml sűrű tejszín,
150 ml tej,
3 ek. víz (vagy narancs-, baracklikőr, cherry brandy, kávé),
Ízesítések:
225 g ét- vagy tejcsokoládé-darabka,
115g aprított mandula, mogyoró, dió vagy brazil dió,
115 g kandírozott cseresznye, datolya vagy barack, apróra vágva.

Narancsos-mentás-kávés habcsók recept

Narancsos-mentás-kávés habcsók recept

Hozzávalók 90 darabhoz:
25 g/8 db mentás csokoládérúd,
25 g/8 db narancsos csokoládérúd,
25 g/8 db kávés csokoládérúd,
1/2 tk. mentakrém,
1/2 tk. narancslikőr vagy- Cointreau,
1/2 tk. Tia Maria,
3 tojásfehérje,
175 g kristálycukor,
1 tk. kakaópor.

Török csemege recept

Török csemege recept

Hozzávalók 450 grammhoz:
450 g kristálycukor,
300 ml víz,
25 g/2 ek. zselatin,
1/2 tk. borkősav,
2 ek. rózsavíz (v. kevés vaníliaaroma),
rózsaszín ételszínezék,
3 ek. átszitált porcukor,
1 ek. kukoricaliszt.

Kandírozott gyümölcsök recept

Kandírozott gyümölcsök recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
450 g gyümölcs,
1 kg kristálycukor,
115 g szőlőcukorpor.

Gyümölcsfondant-os bonbonok

Gyümölcsfondant-os bonbonok

Hozzávalók 24 darabhoz:
225 g ét-, tej- vagy fehér csokoládé,
115 g valódi gyümölcsös cukormassza,
3-4 tk. forralt víz lehűlve,
Díszítés:
1 ek. olvasztott ét-, tej- vagy fehércsokoládé.