Mályvacukor recept

Mályvacukor recept

Hozzávalók 500 grammhoz:
olaj (a kikenéshez),
3 ek. porcukor,
3 ek. kukoricaliszt,
50 ml hideg víz,
3 ek. rózsavíz (v. kevés vaníliaaroma),
25 g zselatin,
rózsaszín ételszínezék,
450 g kristálycukor,
2 csapott ek. glükózszirup,
250 ml forró víz,
2 tojásfehérje.

Elkészítés:

Vékonyan olajozzunk ki egy 28x18 cm-es tepsit. Szitáljuk össze a porcukrot és a kukoricalisztet, és egy keveset szórjunk belőle a tepsibe. Keverjük el a hideg vizet, a rózsavizet, a zselatint és egy csepp ételszínezéket egy tálban. Tegyük forrásban lévő víz fölé, és kevergessük, amíg a zselatin felolvad.
Tegyük a cukrot, a glükózszirupot és a forró vizet egy vastag aljú lábasba. Kevergessük, hogy a cukor feloldódjon. Forraljuk fel a szirupot keverés nélkül 127°C-ra. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a zselatinos lét. Amíg a szirup forr, kézi habverővel verjük kemény habbá a tojások fehérjét. Folyamatos keverés közben egyenletesen öntsük a szirupot a tojáshabhoz, kb. 3 percen keresztül, amíg a keverék sűrű és habos lesz. Ekkor még adhatunk hozzá egy kis ételszínezéket is, ha túl halványnak tűnik.
Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe, és hagyjuk állni 4 órán, vagy egy egész éjszakán keresztül. Szitáljunk még egy kis porcukros-lisztes keveréket a mályvacukor tetejére, és pihentessük deszkán vagy sütőlapon. Egy olajozott tortakés segítségével lazítsuk meg a tepsiben, és fordítsuk ki a sütőlapra. Vágjuk 2,5 cm-es kockákra, szórjunk porcukros keveréket a még fedetlen oldalakra. Tegyük üvegtartókba vagy fémdobozokba, és jól zárjuk le.

The Mountain - 3D pólók