Karácsonyi trüffelpudingok recept

Karácsonyi trüffelpudingok recept

Hozzávalók 20 darabhoz:
20 étcsokoládé-trüffel,
1 ek. kakaópor,
1 ek. porcukor,
225 g fehér csokoládé felolvasztva,
50 g fehér marcipán,
zöld és piros ételszínezék,
sárga ételszínezékpor.

Elkészítés:

Készítsük el a trüffelgolyókat a Csokoládétrüffel recept alapján. Szitáljuk össze a porcukrot és a kakaóport, és forgassuk meg benne a golyókat. Kenjük a fehér csoki 2/3-át egy darab
sütőpapírra. Egy kis virágformával vágjunk ki 20 virágocskát. Tegyünk mindegyik közepére egy trüffelt, egy kis félretett olvasztott csokival odaerősítve. Az ételszínezékekkel színezzük a marcipán 2/3-át zöldre, 1/3-át pirosra. Vékonyan nyújtsuk ki a zöld marcipánt, és vágjunk ki belőle 40 levélkét egy kis magyallevélke-formával. Éles késsel rajzoljuk meg a levelek erezetét. Formázzunk sok kis piros marcipángyöngyöt. Színezzük be a maradék fehér csokoládét a sárga ételszínezékkel, és tegyük egy zsírpapírból készült nyomózsákba. Hajtsuk be a nyomózsák tetejét, csípjük le a végét, és nyomjuk a csokoládét a trüffelgolyók tetejére, hogy sodóra emlékeztessen. Rendezzük el a levélkéket és a piros bogyókat a pudingocskák tetején. Amikor megdermedtek, helyezzük őket ajándékdobozokba, és kössük át egy szalaggal.

The Mountain - 3D pólók