Marcipángyümölcsök recept

Marcipángyümölcsök recept

Hozzávalók 450 grammhoz:
450 g fehér marcipán,
sárga, zöld, piros, narancssárga és bordó ételszínezék (por),
2ek. egész szegfűszeg.

Elkészítés:

Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra. Vágjuk a marcipánt negyedekre, és az egyik negyedet 10 egyenlő nagyságú darabra. Mindegyik ételszínezékből tegyünk egy kicsit egy palettára vagy egy tányérra, egymástól elválasztva. A szegfűszegek 2/3-át vágjuk ketté, a szár és a fej között. Formáljunk szabályos golyót a 10 marcipándarabból. Dobjunk egy golyót a sárga ételszínezékbe, és forgassuk meg benne. Vegyük ki, és forgassuk meg a zöldben is, zöldessárgás színt kapva. Gyúrjuk hosszúkásra az egyik végét, hogy körteformát kapjunk. Nyomjunk egy szegfűszegszárat a tetejére, egy fejet az aljára. Ismételjük ezt meg a többi golyóval is és ha kész, tegyük őket az előkészített sütőpapírra. Vágjunk egy másik marcipándarabot is tízfelé, és gyúrjunk belőlük szabályos golyókat. Dobjuk őket a zöld ételszínezékbe, forgassuk meg, a tenyerünkben egyengessük el rajtuk a színt. Szórjunk rájuk egy kevés pirosat, és óvatosan dolgozzuk össze a színeket. A hüvelykujjunkkal vagy egy ecset végével nyomjuk be az aljukat-tetejüket, almát formálva a golyókból. A szegfűszegből csináljuk meg a szárat és az aljukat.
Ismételjük meg a fentieket, a marcipán másik darabjából 10 kis narancsot készítve. Gurítsuk végig a golyókat egy reszelő lapján, hogy tapintásra narancs-szerűek legyenek. Nyomjunk szegfűszegfejet mindegyik alsó részébe. A maradék marcipánból tegyünk félre egy kis darabot, a többiből formázzunk sok apró marcipángyöngyöt. Színezzük be őket a bordó ételszínezékkel. Tegyünk egy egész szegfűszeget a sütőlapra. Rendezzük el a marcipánszemeket foltszerűen a szegfűszeg köré. Ismételjük ezt meg a többi bordó marcipángyönggyel, és készítsünk így még három fürt szőlőt.
Nyújtsuk laposra a maradék marcipánt, és kenjük meg zöld ételszínezékkel. Egy szőlőlevélformával vágjunk ki belőle 8 levélkét, késsel rajzoljuk meg az erezetet, és tegyünk kettőt-kettőt mindegyik fürt szőlőre. Hagyjuk megszáradni a gyümölcsöket, majd tegyük ajándékdobozokba.

The Mountain - 3D pólók