Mentás csokoládérudacskák recept

Mentás csokoládérudacskák recept

Hozzávalók 80 rudacskához:
115 g kristálycukor,
150 ml víz,
1/2 tk. mentaaroma,
200 g étcsokoládé kockákra törve,
60 g/4 ek. pirított, szárított kókusz.

Elkészítés:

Vékonyan olajozzunk ki egy nagy sütőlapot. Tegyük a vizet és a cukrot egy vastag aljú edénybe, melegítsük közepes lángon, amíg a víz lassan felmelegszik és a cukor teljesen felolvad. Időnként kevergessük meg. Forraljuk fel a szirupot 138 °C-ra. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mentaaromát, és öntsük a sütőlapra. Hagyjuk megdermedni. Törjük a mentás keveréket egy kis tálba, és egy sodrófa végével törjük apró darabokra. Forró víz felett, tűzálló edényben olvasszuk fel a csokoládét. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a mentadarabokat és a kókuszt. Kenjük a csokoládés keveréket egy 30x25 cm-es sütőpapírra, 25x20 cm-es téglalapot formázva. Hagyjuk megdermedni, és ha már megkeményedett, éles késsel vágjuk vékony, kb. 6 cm hosszú rudacskákra.

The Mountain - 3D pólók