Kandírozott gyümölcsök recept

Kandírozott gyümölcsök recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
450 g gyümölcs,
1 kg kristálycukor,
115 g szőlőcukorpor.

Elkészítés:

Magozzuk ki a cseresznyét, a szilvát és a barackokat. Tisztítsuk meg az ananászt, és vágjuk kockákra vagy karikákra. Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat, és negyedeljük fel, a citrusféléket pedig vágjuk vékony szeletekre. A cseresznyék héját szurkáljuk meg, hogy teljes legyen az ízük.
Tegyünk annyi gyümölcsöt egy lábasba, hogy betöltse az alját, külön-külön a különböző típusú gyümölcsöket. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyi elfedi, és lassú tűzön főzzük, óvatosan, hogy ne törjenek össze, amíg megpuhulnak. Egy szűrőkanállal tegyük át a gyümölcsöket egy lapos tálba, eltávolítva a héjakat, ha szükséges. Mindegyik gyümölcsöt készítsük el így.
Mérjünk ki 300 ml-t a léből, amiben a gyümölcsök főttek, illetve használjunk vizet, ha szükséges. Öntsük egy lábasba, és adjunk hozzá 4 ek. cukrot és a szőlőcukrot. Időnként megkevergetve lassan melegítsük fel, amíg a cukor feloldódik. Forraljuk fel, öntsük a gyümölcsökre, hogy teljesen elfedje őket, és hagyjuk egész éjszaka állni.
2. NAP: Öntsük le a szirupot, és adjunk hozzá 4 ek. cukrot. Olvasszuk és forraljuk fel. Öntsük a gyümölcsökre, és hagyjuk éjszakára állni. (Ismételjük meg ezt mindennap: öntsük le a szirupot, olvasszunk fel benne 4 ek. cukrot, forraljuk fel, öntsük a gyümölcsökre. Hagyjuk éjszakákon át pihenni a 3.. 4., 5., 6. és a 7. napon.)
8. NAP: Öntsük le a szirupot, olvasszunk fel benne 75 g cukrot, és forraljuk fel. Tegyük bele a gyümölcsöket, és lassú tűzön főzzük 3 percig. Tegyük vissza a tálba, és hagyjuk állni 2 napot.
10. NAP: Ismételjük meg, amit a 8. napon csináltunk. A szirupnak mézszerűnek kell lennie. Hagyjuk a tálban állni 10 napot, vagy akár 3 hetet.
Tegyünk fémrácsot egy tálca fölé, és vegyük ki egyenként a gyümölcsöket egy szűrőkanállal, rendezzük el őket a rácson. Szárítsuk ki meleg, száraz helyen, vagy a sütőben a legalacsonyabb hőfokon, amíg a felületük már nem lesz ragacsos. Cukros borításhoz szúrjunk tűt a gyümölcsbe, mártsuk forró vízbe, majd forgassuk meg kristálycukorban. Szirupos borításhoz tegyük a maradék cukrot és 175 ml vizet egy lábasba, lassan melegítsük, amíg a cukor felolvad, majd forraljuk egy percig. Mártsuk a gyümölcsöket forró vízbe, majd gyorsan a szirupba. Tegyük ki a fémrácsra, és hagyjuk meleg helyen, amíg megszáradnak. Csomagoljuk a kandírozott gyümölcsöt papírból készült dobozokba, édességtartóba.

The Mountain - 3D pólók