Narancsos-mentás-kávés habcsók recept

Narancsos-mentás-kávés habcsók recept

Hozzávalók 90 darabhoz:
25 g/8 db mentás csokoládérúd,
25 g/8 db narancsos csokoládérúd,
25 g/8 db kávés csokoládérúd,
1/2 tk. mentakrém,
1/2 tk. narancslikőr vagy- Cointreau,
1/2 tk. Tia Maria,
3 tojásfehérje,
175 g kristálycukor,
1 tk. kakaópor.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 110 °C-ra (gázsütőnél 1/4-es fokozat). Tegyünk sütőpapírt 2-3 sütőlapra. Vágjuk apróra a különböző ízű csokirudakat, és tegyük külön tálkákba, egy keveset félretéve mindegyikből. Keverjük hozzá az íznek megfelelő krémet, illetve likőrt. A tojásfehérjéket egy tiszta edényben verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, minden egyes adag után egyenletesre és sűrűre keverve a habot. Óvatosan adjuk a hab egy-egy harmadát a likőrös csokoládékhoz, és jól keverjük össze.
Tegyünk mindegyik keverékből 30 teáskanálnyi adagot a sütőlapokra, elegendő helyet hagyva a habcsókok között. Szórjuk meg a tetejüket a félretett csokidarabokkal. Süssük egy órán keresztül, illetve amíg ropogósak lesznek. Hagyjuk kihűlni, majd hintsük meg kakaóporral.