Csokoládétrüffel recept

Csokoládétrüffel recept

Hozzávalók 20-30 darabhoz:
175 ml tejszín,
275 g élcsokoládé apróra vágva,
2 ek. sótlan vaj darabokra vágva,
2—3 ek. brandy (tetszés szerint),
A külső réteghez:
kakaópor,
finomra darált pisztácia vagy mogyoró,
400 g ét-, tej- vagy fehér csokoládé.

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejszínt. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a csokoládét, addig kevergetve, amíg felolvad. Keverjük hozzá a vajat és a brandyt tetszés szerint, majd öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Hűtsük egy éjszakán keresztül. Tegyünk zsírpapírt egy nagy sütőlapra. Kél teáskanál segítségével formázzunk 20-30 golyócskát a csokoládés keverékből, és tegyük a papírra. Hűtsük le, ha megpuhul. A kakaós borításhoz szitáljuk a kakaót egy edénybe, egyenként dobjuk bele a trüffeleket, és jól forgassuk meg, vigyázva a formájukra (a mogyorós borításhoz ugyanezt darált mogyoróban). Becsomagolva hűtsük, akár 10 napig. A csokoládés borításhoz fagyasszuk le a trüffeleket legalább egy órára. Egy kis edényben, lassú tűzön forró víz felett, olvasszuk fel az ét-, tej- vagy fehér csokoládét, addig kevergetve, amíg teljesen lágy és folyékony lesz, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Villára szúrva egyenként mártsuk a fagyasztott trüffeleket a csokoládéba, majd ütögessük a villát az edény széléhez, hogy lecsepegjen a felesleges csoki. Tegyük sütőpapírral borított sütőlapra, és azonnal hűtsük le. Ha az olvasztott csokoládé sűrűsödni kezd, melegítsük fel újra. Csomagoljuk a trüffeleket tiszta papírba, és - akár tíz napig is - tartsuk hűvös helyen.

The Mountain - 3D pólók