Gyümölcsfondant-os bonbonok

Gyümölcsfondant-os bonbonok

Hozzávalók 24 darabhoz:
225 g ét-, tej- vagy fehér csokoládé,
115 g valódi gyümölcsös cukormassza,
3-4 tk. forralt víz lehűlve,
Díszítés:
1 ek. olvasztott ét-, tej- vagy fehércsokoládé.

Elkészítés:

Olvasszuk fel a csokoládét. Egy tiszta ruhával töröljük ki a csokoládéformák belsejét, hogy tökéletesen tiszták legyenek. Az egyik műanyag formát töltsük meg teljesen az olvasztott csokival, hagyjuk pár másodpercig, majd fordítsuk a tartót az olvasztott csokoládés edény fölé, ebbe csepegtetve a felesleget. Tegyük a tartót a konyha pultra, és húzzunk végig a tetején egy tortakést, hogy eltávolítsuk a felesleges csokit és levágjuk a tálkák szélét. Hagyjuk hűlni, amíg teljesen megdermed. Töltsük meg a többi csokoládéformát is hasonlóképp. Egy edénybe szűrjük le a gyümölcskrémet. Apránként adjunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. Tegyük egy zsírpapírból hajtogatott nyomózsákba, hajtsuk be a tetejét, és vágjuk le a csőrét. Töltsük meg majdnem teljesen a csokoládétálkákat. Hagyjuk 30 percet állni, illetve amíg a krém tetején vékony réteg képződik. Kanalazzuk a maradék olvasztott csokoládét a gyümölcsmasszára, teljesen megtöltve a tálkákat. Hűtsük, amíg a csokoládé megkeményedik. Fordítsuk meg a tartót, és nyomjuk ki belőle a bonbonokat egyenként. Tegyük a bonbontól eltérő színű olvasztott csokoládét zsírpapír nyomózsákba, hajtsuk be a tetejét és csípjük le a csőrét, majd nyomjunk vonalakat a bonbonok tetejére. Hagyjuk megdermedni, majd csomagoljuk szép dobozba, és kössük át szalaggal.

Kiemelt partnerünk