Tejszínes bonbon recept

Tejszínes bonbon recept

Hozzávalók 900 grammhoz:
50 g/4 ek. sótlan vaj, és még egy kevés a tepsi kivajazásához,
450 g kristálycukor,
300 ml sűrű tejszín,
150 ml tej,
3 ek. víz (vagy narancs-, baracklikőr, cherry brandy, kávé),
Ízesítések:
225 g ét- vagy tejcsokoládé-darabka,
115g aprított mandula, mogyoró, dió vagy brazil dió,
115 g kandírozott cseresznye, datolya vagy barack, apróra vágva.

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy 20 cm-es alacsony szélű, négyszögletű tepsit. Tegyük a vajat, a cukrot, a tejszínt, a tejet és a vizet (vagy alkoholt) egy nagy, vastag talpú lábasba. Óvatosan melegítsük, amíg az összes cukor fel nem oldódik.
Forraljuk a keveréket nagy lángon, amíg a krém kb. 119 °C-os lesz. Ha csokoládés karamellát készítünk, most adjuk hozzá a csokidarabokat. Vegyük le a lábost a tűzről, és keverjük, amíg a keverék besűrűsödik és opálossá válik. Épp mielőtt ezt az állapotot elérnénk, tegyük bele az aprított diót, így diós karamellát kapunk; vagy a szárított gyümölcsöket, és gyümölcskaramellát nyerünk. Egyenletesen keverjük el. Öntsük a karamellát az előkészített tepsibe óvatosan (a keverék még forró!). Hagyjuk hűlni, amíg majdnem megszilárdul. Egy éles késsel vágjuk a karamellát kis kockákra, és hagyjuk a tepsiben, amíg teljesen megszilárdul.
Borítsuk ki a karamellát egy deszkára, majd fordítsuk meg. Egy hosszú pengéjű késsel vágjuk formás kockákra. Beszórhatjuk porcukorral, vagy csurgassunk rá olvasztott csokoládét.

The Mountain - 3D pólók