Kertizöldség-rolád recept

Kertizöldség-rolád recept

Hozzávalók 6 személyre:
225 g friss spenótlevél,
3 répa, felszeletelve,
3-4 hosszabb zöldhagyma,
kb. 115 g zöldbab, megtisztítva,
1 piros húsú paprika, csíkokra vágva,
2 cukkini, csíkokra vágva,
115 g brokkoli (rózsái).

A szószhoz:
1 tojás és 2 tojássárgája,
300 ml tejszín,
frissen őrölt szerecsendió,
1 tk. só,
50 g reszelt Cheddar sajt,
olaj a kikenéshez,
frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőben 4-es fokozat). A spenótot forrázzuk, öblítsük le, majd hideg vízzel mossuk át és szárogassuk meg. ki egy tepsit, majd béleljük ki zsírpapírral. Tegyük bele a spenótleveleket, a széle kerüljön egy kicsit kívülre. A többi zöldséget forró, sós vízzel blansírozzuk (előfőzzük) puhára. Hideg vízzel öblítsük át, papírtörülközővel szárogassuk meg. Tegyük a zöldségeket a spenótlevelekre, igyekezzünk tarkán elrendezni. A csíkok egy irányba mutassanak. A szósz hozzávalóit keverjük össze, és lassan öntsük a zöldségekre. Rázogassuk meg a tepsit, hogy mindenhova szétfolyjon, hajtsuk vissza a spenótleveleket, és egyengessük el a felszínét. Olajozott alufóliával borítsuk be a zöldségtálat, és forró vízbe állítva süssük egy-másfél órán keresztül. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd hűtsük be. Tálaláskor óvatosan rázzuk ki a formából, és vágjuk vastag szeletekre.

Kiemelt partnerünk