Füstöltpisztráng-piláf recept

Füstöltpisztráng-piláf recept

Hozzávalók 4 személyre:
225 g fehér basmati rizs,
40 g/3 ek. vaj,
2 hagyma, felkarikázva,
1 gerezd fokhagyma, összezúzva,
2 babérlevél,
2 egész szegfűszeg,
2 zöld kardamom hüvelyestül,
2 fahéjdarab,
1 tk. köménymag,
4 fűstöltpisztráng-filé bőre nélkül,
50 g tört mandula pirítva,
50 g mazsola,
2 ek. friss petrezselyem,
mangóchutney és poppadum (indiai kenyér) a tálaláshoz.

Elkészítés:

A rizst alaposan mossuk meg váltott vízben, és csöpögtessük le. Tegyük félre, a vajat olvasszuk meg egy nagy serpenyőben, és süssük barnára a hagymát. A rizst keverjük hozzá, majd öntsünk rá 600 ml forralt vizet. Teljesen fedjük le a serpenyőt, állítsuk takarékra a lángot, és 20-25 percig pároljuk. A rizs puhuljon meg, és szívja fel a vizet. A pisztrángot tisztítsuk meg, és kis darabokban tegyük a serpenyőbe a mandulával és a mazsolával együtt. Keverjük el az eddigiekkel, megint tegyük vissza a fedőt, és néhány percig főzzük össze. A fűszereket és a babérlevelet vegyük ki, szórjuk meg petrezselyemmel, és mangóchutney-val vagy indiai kenyérrel tálaljuk.

Tipp:
A mangóchutney és az indiai kenyér azt jelzi, hogy a megszokottól eltérő köretek sem érnek kevesebbet. Indiai boltokban vagy nagyobb üzletekben a kenyeret készen be lehet szerezni. Néhány perc alatt felmelegíthető a mikrobán.

Kiemelt partnerünk