Mini millefeuille recept

Recept elkészítése:

Mini millefeuille recept

Hozzávalók 8 személyre:
450 g nyers leveles tészta,
6 tojássárgája,
70 g kristálycukor,
45g/3ek. liszt,
350 ml lej,
2 ek. meggy- vagy cseresznyelikőr,
450 g málna,
porcukor a szóráshoz,
eper- vagy málnaszemek a tálaláshoz.

Elkészítés:

Két nagy sütőlapot vékonyan vajazzunk meg és finoman spricceljünk rá hideg vizet. Egy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagra. Egy 10 cm átmérőjű formával vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a sütőlapra, és villával szurkáljuk meg. Hagyjuk pihenni hidegen 30 percig. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). Süssük a tésztát kb. 15-20 percig, amíg aranyszínű lesz, vegyük ki. és tegyük fémrácsra hűlni. A tojássárgákat a cukorral verjük krémesre, és egyenletesen keverjük hozzá a lisztet, amíg csomómentes lesz. Forraljuk fel a tejet, és kevergetés közben öntsük a tojásos lisztre. Tegyük vissza a lábasba, forraljuk 2 percig, folyamatosan kevergetve. Húzzuk félre a lábast a tűzről, és adjuk hozzá a likőrt. Öntsük át egy tálba, tegyünk rá vékony fóliát, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Az összeállításhoz vágjuk félbe vízszintesen a tésztakarikákat. Kenjük meg egy kis krémmel, a krémre tegyünk egy réteg málnát, majd borítsuk le egy másik tésztakarikával. Kenjük meg még egy kis krémmel, és tegyünk rá még néhány málnát. A tetejére tegyünk egy harmadik tésztakarikát, a simább felével felfelé. Szórjuk meg porcukorral, eperrel vagy málnával tálaljuk.