Mangó-amarettis krémes recept

Recept elkészítése:

Mangó-amarettis krémes recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy mangó,
1 citrom lereszelt héja,
2 amaretti (mandulás) keksz,
25 g/3 ek. kristálycukor,
4 ek. zsemlemorzsa teljes őrlésű búzakenyérből,
2 réteg rétestészta, 48x28 cm nagyságúak,
20 g/4 tk. lágy, olvasztott margarin,
1 ek. darált mandula,
porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Vékonyan vajazzunk meg egy nagy sütőpapírt. Vágjuk félbe a mangót, távolítsuk el a magját, és hámozzuk meg. Vágjuk kockákra a gyümölcshúst, tegyük egy edénybe, és szórjuk meg a reszelt citromhéjjal. Sodrófával törjük apróra az amaretti kekszet, majd keverjük össze a kristálycukorral és a zsemlemorzsával. Helyezzünk egy réteslapot egy lapos felületre, és kenjük meg az olvasztott margarin negyedrészével. Tegyük rá a második réteslapot, kenjük meg a maradék margarin egyharmadával, majd hajtogassuk a réteslapokat úgy, hogy egy 28x24 cm-es téglalapot kapjunk. Ezt kenjük meg a maradék margarin felével. Szórjuk meg a tésztát az amarettis keverékkel, egy kb. 5 cm-es részt a két hosszabb szélén üresen hagyva. Terítsük szét a mangókockákat a keksztörmeléken. Az egyik hosszabb végétől kezdve tekerjük fel a rétestésztát, úgy, ahogy a piskótaroládot szokás. Helyezzük a rétest a sütőpapírra, az illesztéssel az alsó felén. Kenjük meg a maradék margarinnal, és szórjuk meg a darált mandulával.Süssük aranybarnára (kb. 20-25 perc), majd óvatosan tegyük át egy vágódeszkára. Szórjuk meg porcukorral, vágjuk fel átlós szeletekre, és melegen tálaljuk.