Ruby-féle gyümölcssaláta recept

Ruby-féle gyümölcssaláta recept

Hozzávalók 8 személyre:
300 ml víz,
115 g kristálycukor,
l fahéjrúd,
4 szegfűszeg,
1 narancs héja,
300 ml portói bor,
2 narancs,
1 kisebb sárgadinnye,
4 kisebb banán,
2 alma,
225 g mag nélküli szőlő.

Elkészítés:

A vizet a cukorral, a fűszerekkel és a narancshéjjal lassú tűzön melegítsük, amíg a cukor elolvad. Ezután forraljuk fel, fedjük le, és kis lángon főzzük 10 percig. Vegyük le a lábast a tűzről, és tegyük félre, amíg kihűl, majd adjuk hozzá a portóit. Szűrjük át a levet egy keverőedénybe,
hogy ne maradjanak benne a fűszerek és a narancshéj. Éles késsel távolítsuk el a másik két narancs héját a belső fehér résszel együtt. Ezután tartsuk a narancsokat az edény felett, hogy a levét felfogjuk, és a gerezdek között vágva daraboljuk fel őket. Préseljük ki a narancshéjakat is. így minél több léhez jutunk. Vágódeszkán vágjuk félbe a sárgadinnyét, magozzuk ki, dinnyekanállal kanalazzuk ki a húsát vagy vágjuk apró kockákra, és adjuk a léhez. Hámozzuk meg a banánt, és vágjuk 1 cm széles karikákra. Az almákat negyedeljük fel, távolítsuk el a magházakat, majd vágjuk apró kockákra - hagyjuk rajta az almahéjat, de ha vastag, hámozzuk meg. Ha a szőlőszemek nagyok, vágjuk félbe őket. Keverjük a gyümölcsöket az elkészített, lébe, fedjük le, és tálalás előtt egy óráig tartsuk hidegen.

Kiemelt partnerünk