Gyömbéres trifle recept

Gyömbéres trifle recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g gyömbéres kalács vagy más sütemény,
4 ek. Grand Marnier narancslikőr vagy sherry,
2 érett körte, meghámozva, kimagozva és kockákra vágva,
2 banán, vastagra szeletelve,
2 narancs, gerezdekre bontva,
1-2 darab gyömbér, apróra vágva,
2 ek. szirup.

A sodóhoz:
2 tojás,
50 g/4 ek. kristálycukor,
1 ek. kukoricaliszt,
450 ml tej,
pár csepp vaníliaaroma.

A díszítéshez:
150 ml tejszín, kicsit felverve,
25 g apróra vágott pörkölt mandula,
4 cukrozott cseresznye (koktélcseresznye),
8 kicsi angyalgyökér (arkangyalfu).

Elkészítés:

Vágjuk a gyömbéres kalácsot 4 cm-es kockákra és tegyük egy 2 literes üvegedénybe. Locsoljuk meg a likőrrel, és tegyük félre. A sodóhoz keverjük ki a tojásokat, a cukrot és a kukoricalisztet egy kicsi tejjel. Majdnem forrásig melegítsük fel a maradék tejet, öntsük a tojásos keverékre, közben verjük fel. Folyamatos kevergetés közben addig melegítsük, amíg besűrűsödik, és lassú tűzön forraljuk további 2 percig. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, és hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az előkészített gyümölcsöket a gyömbérrel és a sziruppal, és kanalazzuk a gyömbéres kalács tetejére. Öntsük a tetejére a sodót, amíg teljesen befedi és tálalásig tartsuk hidegen. Bontsuk be a tetejét tejszínhabbal, és szórjuk meg a pörkölt mandulával. A cukrozott cseresznyét és az angyalgyökeret rendezzük el a tál szélén.