Gombás mignon recept

Gombás mignon recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 vékony szelet fehér kenyér,
120 g libamájkrém,
4 nagy fej gomba,
70 g/5 ek. vaj,
2 tk. növényi olaj,
4 db marhabúsfiié (steak),
kb. 2,5 cm vastag,
3-4 ek. madeira- vagy vörösbor,
125 ml marhahúslé,
vízitorma a díszítéshez.

Elkészítés:

A kenyeret a hússzeletekkel azonos nagyságúra vágjuk fel, lehetőleg kör alakúra. Ezután pirítsuk meg, majd kenjük meg a libamájkrémmel, és meleg tányéron tegyük félre. A gombafejeket vagdossuk be körbe. 25 g/l ek. vajat olvasszunk fel, és a gombát hirtelen süssük meg benne aranyszínűre. Tegyük ki egy tálra, és tartsuk melegen. Ugyanabban a serpenyőben olvasszunk fel újra 25 g/l ek. vajat az olajjal együtt. Amikor a vaj már barnulna, tegyük hozzá a húsfilét, és 6-8 percig süssük, egyszer fordítsuk meg. ízlésünk szerint süssük át, a félig sült hús nyomásra puha, a közepesen sült rugalmas tapintású, míg a teljesen átsült keményebb. A húst tegyük rá a kenyérszeletekre, tetejükre kerüljenek a gombafejek. A vörösbort 20-30 másodpercig forraljuk a serpenyőben. Adjuk hozzá a marhahúslét, és addig főzzük, amíg a háromnegyede elpárolog. Keverjük hozzá a megmaradt vajat, majd mindegyik gombára öntsünk belőle, és díszítsük vízitormával.

Kiemelt partnerünk