Marhasült sült paprikával recept

Marhasült sült paprikával recept

Hozzávalók 8 személyre:
1,5 kg hátszín,
1 ek. olívaolaj,
450 g kicsi piros paprika,
115 g gomba,
175 g vastagra szeletelt pancetta (vagy húsos szalonna), felkockázva,
50 g liszt,
150 ml testes vörösbor,
300 ml marhahúslé,
2 ek. Marsala (vermut),
2 tk. szárított fűszer,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Először a sütőt melegítsük elő 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). A húst fűszerezzük be, az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és süssük barnára a hátszínt. Tegyük egy tepsibe, és fél órán keresztül süssük. A paprikákat tegyük a sütőbe, és 25 percig süssük (nagyobb darabok esetén háromnegyed órán keresztül). Amikor már a hús majdnem megsült, készítsük el a mártást. A gombák fejét és szárát durvára szeleteljük fel. A serpenyőben hevítsünk egy kis olajat, és tegyük bele a szalonnát. Süssük zsírjára, majd tegyük hozzá a lisztet, és pár perc alatt pirítsuk barnára. Keverjük hozzá a vörösbort és a marhahúslét, és forraljuk fel. Utána vegyük kisebbre a lángot, öntsük bele a Marsalát, a fűszernövényeket és a fűszereket. Végezetül a gombát is tegyük bele, és egyszer forraljuk össze. A húst vegyük ki a sütőből, és tíz percig hagyjuk pihenni. A sült paprikával és a forró mártással tálaljuk.

Kiemelt partnerünk