Mártások, ízesítők képekkel

Joghurtos öntetek recept

Joghurtos öntetek recept
Hozzávalók 4 személyre:

Fűszeres öntet:
1 kemény tojás
1 fej vöröshagyma
1-1 csokor petrezselyem és bazsalikom
3 dl sovány joghurt
2 ek főzőtejszín
 só, őrölt bors
 
Avokádó öntet:
1 érett avokádó,
1 citrom
2 dl sovány joghurt
1 csokor snidling
só, őrölt bors
 
Tarka joghurt öntet:
½ - 1/2 zöld és piros paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor,
4 dl joghurt
só, őrölt bors
1 kk olívaolaj.

Zöldségkeverék recept

Zöldségkeverék recept
Hozzávalók:

10 db 1/2 literes üveg,
1,5 kg zöldpaprika,
1,5 kg paradicsompaprika,
1,5 kg paradicsom,
1 csomó zellerlevél,
0,5 kg só.

Zöld mártás, Tiroli mártás recept

Zöld mártás, Tiroli mártás recept
Hozzávalók:

Zöld mártás:
10 dkg paraj,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
5-6 tárkonylevél,
10 dkg majonéz,
1 mokkáskanál mustár,
1 csipetnyi cayenne bors,
1 kávéskanál citromlé,
1 dl tejföl vagy tejszín,
1 evőkanál fehérbors,
só,
1 csipetnyi porcukor.

Tiroli mártás:
10 dkg majonéz,
1 evőkanál ketchup,
1 dl tejföl vagy tejszín,
1 csipetnyi só,
1 mokkáskanál porcukor,
1 evőkanál mustár és fehérbor,
1 csipetnyi cayenne bors.

Vörösboros paradicsompaprika-mártás recept

Vörösboros paradicsompaprika-mártás recept
Hozzávalók:

4-5 paradicsompaprika,
1,5 dl olaj,
1,2 dl vörösbor,
2,5 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál borecet,
1 késhegynyi vöröshagymás só,
1 késhegynyi chilipor,
só,
1 evőkanál rizsliszt.

Vinaigrette-mártás, Ravigote-mártás recept

Vinaigrette-mártás, Ravigote-mártás recept
Hozzávalók:

Vinaigrette-mártás:
1 csomó metélőhagyma,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1 kávéskanál friss tárkonylevél,
8 dkg ecetes uborka,
1 evőkanál kapri,
1 kis fej vöröshagyma,
1,5 dl olaj,
1/2 dl borecet,
só,
1 késhegynyi őrölt feketebors,
1 csipetnyi cukor,
citromlé.

Ravigote-mártás:
vinaigrette-mártás,
2 kemény tojás.