Vinaigrette-mártás, Ravigote-mártás recept

Vinaigrette-mártás, Ravigote-mártás recept
Hozzávalók:

Vinaigrette-mártás:
1 csomó metélőhagyma,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1 kávéskanál friss tárkonylevél,
8 dkg ecetes uborka,
1 evőkanál kapri,
1 kis fej vöröshagyma,
1,5 dl olaj,
1/2 dl borecet,
só,
1 késhegynyi őrölt feketebors,
1 csipetnyi cukor,
citromlé.

Ravigote-mártás:
vinaigrette-mártás,
2 kemény tojás.

Elkészítés:

Vinaigrette-mártás:
A friss, zöld fűszernövényeket gondosan megmosom, megtisztítom, és finomra összevágom. Ugyancsak feldarabolom az ecetes uborkát, a kapribogyót és a vöröshagymát is. Egy tálban összekeverem az olajat a borecettel. Beleteszem az összevágott anyagokat. Sóval, őrölt borssal, cukorral és citromlével ízesítem, és jól összekeverem. Hűtőben tárolom, és külön mártásoscsészében tálalom. Saláták, főtt zöldségek mellé ajánlom.

Ravigote-mártás:
A kész vinaigrette-mártásba apró kockákra összevágott kemény tojást keverek. Ezt is jól lehűtve, külön mártásoscsészében tálalom. Salátákból, főtt velőhöz, főtt húsokhoz és főtt zöldségekhez illik.

Elkészítés ideje: 30 perc