Joghurtos öntetek recept

Joghurtos öntetek recept
Hozzávalók 4 személyre:

Fűszeres öntet:
1 kemény tojás
1 fej vöröshagyma
1-1 csokor petrezselyem és bazsalikom
3 dl sovány joghurt
2 ek főzőtejszín
 só, őrölt bors
 
Avokádó öntet:
1 érett avokádó,
1 citrom
2 dl sovány joghurt
1 csokor snidling
só, őrölt bors
 
Tarka joghurt öntet:
½ - 1/2 zöld és piros paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor,
4 dl joghurt
só, őrölt bors
1 kk olívaolaj.

Elkészítés:

A fűszeres öntethez a tojást és a hagymát meghámozzuk, a zöldfűszereket megmossuk. Felaprítjuk, a joghurttal és a tejszínnel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Párolt zöldséghez nagyon finom.

Az avokádóöntethez az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk. Citromlével, egy kevés citromhéjjal és joghurttal pépesítjük. A snidlinget karikákra vágjuk, hozzáadjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Nyers zöldséghez és dipnek (mártogatáshoz) kiváló.

A joghurtos öntethez a paprikát negyedeljük, kimagozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, a kaprot megmossuk, megszikkasztjuk, mindkettőt apróra vágjuk. A joghurttal, sóval, borssal és az olajjal összekeverjük. Ez az öntet ropogós fejes salátához a legjobb.

Elkészítési idő: 10-20 perc