files/images/martasok-izesitok-kepekkel/2-47.jpg
Hozzávalók
4-5 paradicsompaprika,
1,5 dl olaj,
1,2 dl vörösbor,
2,5 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál borecet,
1 késhegynyi vöröshagymás só,
1 késhegynyi chilipor,
só,
1 evőkanál rizsliszt.
Recept elkészítése:
A paradicsompaprikát megmosom, a csumáját kivágom, a magját eltávolítóm. A paprika húsát feldarabolom, és turmixgépben pürésítem. Fokozatosan hozzákeverem az olajat, a vörösbort, a paradicsompürét és a borecetet. Vöröshagymás sóval, chiliporral, sóval ízesítem. Kevés rizsliszt hozzákeverésével sűrítem. Tálalásig hűtőszekrényben tárolom. Ezt a pikáns mártást roston vagy nyárson sült húsokhoz kínálom.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges