Sóskaleves malachússal recept

Recept elkészítése:

Sóskaleves malachússal recept

Hozzávalók:
1-1,5 kg bőrös malac,
30-40 dkg sóskapüré (jó a fagyasztott is),
só,
ételízesítő,
0.5 l tejföl.

Elkészítés:

      Az ujjnyi csíkokra (kb. 2 cm) vágott húst (oldalas, comb) kb. 3 l. vízben felteszem főni. Sóval, vegetával ízesítem. Ha a hús már félpuha, beleöntöm a sóskapürét. Ha kell, sózom és citromlével, vagy citromsavval savanyítom. Akkor az igazi, ha kellemesen savanykás íze van. Ha a hús teljesen megfőtt, a tejfölben elkeverek egy evőkanálnyi lisztet, és ezzel behabarom a levest. Ha átforrt, fogyasztható. Megjegyzés: Bármilyen húsból elkészíthető a leves, de csak fiatal (kb. 10-15 kilós) malacból az igazi! Könnyű felismerni, mert az oldalas rész csak max. 1.5- 2 cm. vastag! Ha ebből főzöd, garantálom, hogy sürgősen meg kell ismételned a produkciót!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: