Sáfrányos sügér recept

Sáfrányos sügér recept

Hozzávalók:
8 szelet sügér,
2 fej vöröshagyma,
2 dl húsleves (kockából),
1 mokkáskanál sáfrány,
3 evőkanál olaj,
1 dl száraz fehérbor,
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű,
1 mokkáskanál morzsolt majoránna.

Elkészítés:

      A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A húslevesben feloldjuk a sáfrányt. A sütőt 200 fokra (gázsütő. 3. fokozat) előmelegítjük.
Tűzálló edényben a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Megöntözzük a borral, és további 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a sügérszeleteket, megsózzuk, megöntözzük a sáfrányos húslevessel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük, és a sütőben 15 percig sütjük. Időnként a saját levével locsolgatjuk. Kivesszük, és burgonyapürével tálaljuk.

vissza a főoldalra