Pulykaaprólék-leves recept

Recept elkészítése:

Pulykaaprólék-leves recept

Hozzávalók:
40 dkg pulykaaprólék,
25 dkg vegyes zöldség,
5 dkg vöröshagyma,
8 dkg gomba,
5 dkg vaj,
6 dkg liszt,
15 dkg friss zöldborsó vagy 10 dkg konzervborsó,
1 dl tejszín,
1 tojássárga,
só,
törött bors,
petrezselyem-zöldje,
egy csepp szerecsendió.

Elkészítés:

      A megtisztított pulykaaprólékot apró darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni. Miután felforrott, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A leforrázott aprólékot 1,5 liter vízben a kockákra vágott zöldséggel, a szeletekre vágott gombával, a friss zöldborsóval feltesszük főni, megsózzuk, egy kevés törött borsot, egy csepp reszelt szerecsendiót teszünk bele, és lefedve puhára főzzük. A vöröshagymát egészben főzzük bele, és tálalás előtt eltávolítjuk belőle. Világos vajas rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele, egy kevés vízzel felengedjük, a levesbe keverjük, és újból felforraljuk. Utánízesítjük, és tálaláskor a tejszínnel elkevert tojássárgáját belehabarjuk. Vajas galuskát vagy apró kis velős gombócokat teszünk a levesbe.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: