Harcsa tejszínes gombamártással recept

Recept elkészítése:

Harcsa tejszínes gombamártással recept

Hozzávalók:
4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa-, vagy tengerihal-filé,
só,
6-7 dkg liszt,
a sütéshez:
5-6 evőkanál olaj,
a mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma,
5 dkg vaj,
30 dkg csiperke,
2 csapott evőkanál liszt,
1 csapott kiskanál ételízesítő por,
fél mokkáskanál őrölt bors,
2-2 dl tejszín és víz.

Elkészítés:

      A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ez alatt a leve mártásszerűen besűrűsödik. A halat lisztbe forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: