Recept elkészítése:
Halfilé tormamártással recept
Hozzávalók:
50 dkg kifilézett tengeri hal,
só,
fél citrom leve,
1 savanykás alma,
5 dkg reszelt,
ecetes torma,
1-2 evőkanál húsleves,
1 dl tejföl,
só.
Elkészítés:
A halat sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük (vigyázva, nehogy túlfőjön és szétessen). A vízből kivesszük, félretesszük, és kihűlni hagyjuk. A meghámozott almát lereszeljük, hozzákeverjük a tejfölt, a tormát és annyi húslevest, hogy krémes mártást kapjunk (ne legyen túl folyós). Ízlés szerint megsózzuk, majd a néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. A halat a mártással és rozskenyérrel kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges