Diós szárnyas-krémleves recept

Recept elkészítése:

Diós szárnyas-krémleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 tyúkhúsleveskocka,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
5 dkg finomra darált dió,
1 evőkanál durvára vágott dió,
1 csapott evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott teáskanál currypor,
1 késhegynyi törött fekete bors,
5 dkg cérnametélt,
só.

Elkészítés:

      A megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: