Dióbundában sült ponty recept

Recept elkészítése:

Dióbundában sült ponty recept

Hozzávalók:
8 vékony szelet pontyfilé,
1 nagy tojás,
5 dkg liszt,
12 dkg dióbél,
10 vaj,
só.

Elkészítés:

      A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük. A második adag hallal ugyanígy járunk el. Vaj helyett olajban is süthetjük. Burgonyapürével kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: