Párizsi hagymaleves recept

Párizsi hagymaleves recept

Hozzávalók:
1,5 kg hagyma,
10 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl száraz fehérbor,
6 dl marha- vagy csirkehúsleves (2 leveskockából),
kevés só,
őrölt fekete bors,
15 dkg reszelt ementáli sajt,
franciakenyérből vágott 8 db 1 cm-es szelet és a megkenésükhöz szükséges vaj.

Elkészítés:

      A hagymát szeletekre vágjuk, lassú tűzön a vajban kevergetve aranysárgára fonnyasztjuk. Hozzákeverjük, és egy percig pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a bort, a húslevest, a fűszereket. Tetszés szerint sóval, borssal ízesítjük. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranysárgára pirítjuk, mindkét felükön megvajazzuk. A sajt felével megszórjuk a kenyérszeleteket, a megmaradt sajtot beleszórjuk az előkészített leveses csészékbe, ráöntjük a levest, tetejére tesszük a pirított kenyeret, s a csészéket berakjuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a kenyérre és a levesre, s szinte lezárja a csészéket. Forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók