Recept elkészítése:
Francia hagymaleves 8. recept
Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma,
8 evőkanál száraz fehérbor,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
3 dkg vaj,
só,
őrölt bors;
a tetejére 4 szelet fehérkenyér,
4 evőkanál reszelt sajt.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a kétfajta zsiradékon üvegesre pároljuk, megszórjuk liszttel, kevergetve néhány percig sütjük, majd 1, 2 liter vízzel meg a borral felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, és kb. egy óra hosszat főzzük. Végül szitán áttörjük. Forró tűzálló tálba öntjük, tetejére fektetjük a megpirított és sajttal megszórt kenyérszeleteket, és néhány percre forró sütőbe toljuk. Akkor jó, ha a sajt a kenyerekre olvad, és kissé megpirul.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges