Francia hagymaleves 4. recept

Recept elkészítése:

Francia hagymaleves 4. recept

Hozzávalók:
4 nagy vöröshagyma,
2 ek vaj,
1/2 l húsleves,
1/4 l fehérbor,
1/2 tk őrölt kömény,
só,
őrölt bors,
60 g napraforgómag,
8 szelet baguette vagyis francia kenyér,
100g reszelt sajt.

Elkészítés:

      Vágjuk vékony szeletekre a hagymát. Olvasszuk fel vajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Öntsük fel húslevessel és borral, fűszerezzük köménnyel, és főzzük 5 percig. Fűszerezzük sóval, borssal. Pirítsuk meg egy zsiradék nélküli serpenyőben a napraforgómagot.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Merjük a levest négy tűzálló tálkába. Tegyünk mindegyikre 2-2 szelet baguette-et, szórjuk meg napraforgómaggal és reszelt sajttal. Süssük a sütőben pirosra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: