Francia hagymaleves 3. recept

Recept elkészítése:

Francia hagymaleves 3. recept

Hozzávalók:
7 evőkanál olívaolaj,
2,5 liter csirkealaplé,
60 g gruyére sajt, lereszelve,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
2,5 dl vörösbor,
9 nagy fej vöröshagyma szeletekre vágva,
3 mokkáskanál só,
frissen őrölt fekete bors,
2 evőkanál sima liszt,
16 vastag szelet franciakenyér.

Elkészítés:

      Három evőkanál olajat keverjünk össze a fokhagymával, majd fedjük le és tegyük félre. A maradék olajat hevítsük fel egy vastag falú lábasban és igen óvatosan, kb. 20 percig pirítsuk aranysárgára a hagymát. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (a gáznál a 6. fokozat).
A lisztet keverjük el a hagymával, majd engedjük fel az alaplével, a borral, és sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon, az edényt lefedve főzzük a levest 15 percig.
Közben kenjük be a kenyérszeletek mindkét oldalát a foghagymás olajkeverékkel, és sütőlemezre helyezve, a sütő közepén kb. 10 perc alatt süssük ropogósra.
Minden tányér aljára tegyünk két-két szelet pirított kenyeret és merjük rá a levest. Szórjuk meg gruyére sajttal, és tálaljuk a maradék, pirítós kenyérrel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: