Csípős savanyú leves recept

Recept elkészítése:

Csípős savanyú leves recept

Elkészítés:

      40 dkg zsírmentes disznóhúst gyufaszál (!) nagyságúra felvágni. Hozzáadni 2 evőkanál szójamártást, borsot, sót és 2 teáskanál burgonyalisztet. Jól elkeverni, hogy minden húsra jusson a pácléből. Ha túl "száraz" a pác, lehet hozzáadni egy kis vizet. Minimum félórát, állni hagyni.
2 db tofu kockát felvágni fél centiméteres kockákra. 15 dkg bambuszrügyet centis darabokra felvágni. 25 dkg csiperkegombát, 8-8 db fafül-gombát és illatos kínai gombát csíkokra vágni, 4 tojást kicsit felverni, 1 kanál olajjal és csipet sóval.
Egy nagy fazékba 6 liter vizet önteni, felforralni. 2 db csirkehúsleves kockát, 2 db marhahúsleves kockát és 1 db füstölt hús kockát feloldani. 3 evőkanál szójaszószt, sok borsot, (ettől lesz csípős), sót beletenni. Bele a gombákat és újra felforralni, bele a húst és újra felforralni, bele bambuszrügyet és újra felforralni, bele a tofut és újra felforralni. A tojást beleönteni úgy, hogy villára csurgatni, hogy szétcsapkodja a tojást cseppekre, 2 percig állni hagyni. 10 evőkanál gyümölcsecetet beletenni, (ha lehet rizsecetet). Bekeverni 5 evőkanál burgonyakeményítőt vízzel, és lassan hozzáönteni a leveshez úgy, hogy közben alulról felfele kevered a levest. Ha összeforrt kész.
A tányérba kiszedés előtt 3-4 csepp szezám olajat csepegtetni és apróra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt) rakni bele. Ha valakinek nem elég csípős, adhat még hozzá borsot, vagy ha nem elég pikáns, lehet még hozzátenni ecetet is. Mint látjátok, ez egy igazi "mindent bele tehetek" leves. Én meg szoktam belefőzni babcsírát és üvegtésztát is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: