Csipős csirkecurry recept
Hozzávalók:
2 nagy csirkemell,
3 ek olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 g fokhagyma,
1 dl tej,
só,
2 kk currypor,
1 mk őrölt kömény,
1-1 késhegynyi chili- meg gyömbérpor,
fél citrom leve.
Elkészítés:
A csirkemell húsát kis kockákra vágjuk, megsózzuk, curryporral jól összekeverjük, és egy-két órát állni hagyjuk. Ezután az olajat egy lábasba tesszük, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát, átforgatjuk rajta a húst, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk. Ha a leve elpárolog, tejjel pótoljuk. Végül citromlével ízesítjük. Az ilyen jellegű ételeknek a körete a rizs. Az egyszerű rizs is jó hozzá, de ha igazán finomat akarsz, akkor próbáld ki a Paló-rizst. Csak kicsivel több vele a munka, de nagyon különleges.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges