Töltött tök Jutka módra recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök Jutka módra recept

Elkészítés:

      Veszek 1-2 zsenge tököt. Kettévágom, kimagozom, gyengén megsózom.
Töltelék: Darált sertéshús, rizs, tojás, reszel hagyma, só, bors, pici pirospaprika. (mennyiséget, azért nem írok, mert ezt minden háziasszony (férfi) tudja, aki gyakorlott, hogy mennyi kell 1-2 tökhöz tölteléknek.
A tököt hosszába vágva, héjától és belsejétől megtisztítjuk, és húsból, rizsből a szokásos módon tölteléket készítünk, egy tojást hozzáadunk, és a két fél tök belsejét megtöltjük. Kivajazott tűzállótálra fektetjük, leöntjük a kaporral ízesített tejföllel, és vajat morzsolunk rá. Először letakarva pároljuk a sütőben, majd a fedőt levéve pirítjuk. (Amíg szép világos rózsaszínű lesz.)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: