Töltött tök gombás rizzsel recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök gombás rizzsel recept

Hozzávalók:
tök (tölteni való) 1,2 kg,
rizs 12 dkg,
gomba 25 dkg,
tojás 2 db,
vaj 6 dkg,
só,
bors,
hagyma,
petrezselyem,
reszelt sajt.

Elkészítés:

      A tököt vastag karikákra vágva kivajazott tepsibe rakjuk. A rizst megfőzzük. A gombát apróra vágjuk, erős tűzön hagymával és a fűszerekkel megpirítjuk. A tűzről levéve összekeverjük a rizzsel és a tojásokkal. Ezzel megtöltjük a tökkarikákat. A tetejét olvasztott vajjal, reszelt sajttal megszórjuk és középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Paradicsommártással vagy kapros tejfeles mártással tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: