Recept elkészítése:
Töltött tök gombás rizzsel recept
Hozzávalók:
tök (tölteni való) 1,2 kg,
rizs 12 dkg,
gomba 25 dkg,
tojás 2 db,
vaj 6 dkg,
só,
bors,
hagyma,
petrezselyem,
reszelt sajt.
Elkészítés:
A tököt vastag karikákra vágva kivajazott tepsibe rakjuk. A rizst megfőzzük. A gombát apróra vágjuk, erős tűzön hagymával és a fűszerekkel megpirítjuk. A tűzről levéve összekeverjük a rizzsel és a tojásokkal. Ezzel megtöltjük a tökkarikákat. A tetejét olvasztott vajjal, reszelt sajttal megszórjuk és középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Paradicsommártással vagy kapros tejfeles mártással tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges