Töltött tök 5. recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök 5. recept

Hozzávalók:
1 zsenge tök,
1 tojás,
1 zsemle vagy 1 szelet kenyér,
1 csokor petrezselyemzöld,
25 dkg darált sertéshús,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
só és törött fehér bors, ízlés szerint,
1 csokor kapor.

Elkészítés:

      A tököt vékonyan lehámozzuk, és nyolc karikára vágjuk. A karikák közepéből eltávolítjuk a magos belet. Beletesszük egy tepsibe, jó szorosan egymás mellé. Megsózzuk és félrerakjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott, tisztított vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve belekeverjük a darált húst is. Kevergetve jól átpirítjuk, hozzáadjuk a finomra metélt petrezselyem-zöldet és a kapor felét. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután hozzákeverjük a szétmorzsolt kenyeret. Ha a keverék kihűlt, összedolgozzuk a nyers, felvert tojással és a tökkarikákat úgy töltjük meg vele, hogy a karikák közepét magasan felpúpozzuk, de juthat a töltelékből a tökkarika szélére is. A tejföllel meglocsoljuk, és az előmelegített forró sütőben szép piros kérget sütünk az étel tetejére. A sütőből kivéve azonnal ráhintjük a maradék kaprot, és rögtön tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: