Töltött tök 3. recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök 3. recept

Hozzávalók:
1 80-90 dekás, nem túl széles tök,
60 deka darált sertéshús,
só,
2 zsömle,
2 tojás,
10 deka zsír,
2 deci tejföl,
3 deka liszt,
kevés törött bors,
kicsi majoránna,
1 csomó kapor,
3 deka cukor,
1 fej vöröshagyma,
ízlés szerint ecet.

Elkészítés:

      A tököt megtisztítjuk külső héjától, és egyenletes, kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, és a karikákból kiszedjük a tök magházát. Kizsírozott tepsibe tesszük egymás mellé, és a következőképpen töltjük meg:
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban világos zsömleszínűre pirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, az áztatott és kicsavart zsömlét, a tojásokat, a borsot, majoránnát és a sót.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tökkarikákat, amelyek alá 1 deci vizet öntünk, sütőbe tesszük, lefedjük, és készre sütjük.
Levének felhasználásával tejfölös kapormártást készítünk és azzal tálaljuk. Ez az étel önálló ételként is adható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: